dinsdag 29 december 2009

Jaarboeken

Voor Cas heb ik ieder jaar een jaarboek gemaakt, waarin een aantal foto's zijn verwerkt en waarin per maand is bijgehouden welke "mijlpalen" hij in zijn leventje heeft bereikt. Dit jaarboek loopt van verjaardag tot verjaardag (dus in het geval van Cas van juli tot en met juli). Op mijn bureau naast de computer ligt nu al voor het derde jaar een kleine agenda en iedere keer als Cas iets nieuws kan, heeft of krijgt dan schrijf ik dat op bij de juiste dag. Per maand maak ik dan in Word een "kalenderpagina" waar in het kort deze dingen worden vermeld.
In Cas zijn eerste jaarboek zag dat er zo uit:
Hieroverheen ging dan een transparante sheet die deels bescrapt was, zo iets ongeveer:en samen zag iedere maand er dus zo uit:
Uiteraard zijn de achterkant van de "kalenderpagina" en de achterkant van de transparante sheet ook gescrapt.
Zo ziet het hele eerste jaar boek van Cas eruit:

In het tweede jaarboek heb ik geen gebruik meer gemaakt van transparante sheets, het jaarboek heeft een ander soort kaft en een andere afmeting gekregen, maar verder is het idee hetzelfde; iedere linkerpagina een fotopagina en iedere rechterpagina de kalenderpagina:

En zo ziet het geheel van Cas zijn tweede jaarboek eruit:En nu ben ik dus al weer enige maanden bezig met Cas zijn derde jaarboek:
Dit is het resultaat tot nu toe:


Iedere kalenderpagina heeft een tab (die weer precies aansluit op de stippellijn van de inhoudsopgave hierboven). Ook hier is iedere linkerpagina weer een fotopagina en iedere rechterpagina een kalenderpagina.
En in oktober had ik zoveel leuke foto's gemaakt dat ik daar een extra fotopagina heb gemaakt:

Ik ben overigens helemaal niet tevreden over de vlindertjes op de oktoberpagina, dus ik denk dat ik oktober nog een keer uitprint en eroverheen plak. Daarba ga ik snel verder met de maand november, want voor je het weet is december ook alweer voorbij en loop ik een maand achter!

Liefs Nicole

10 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf overzicht heb je zo zeg. Prachtig gemaakt ook nog, ik had zoiets wel willen hebben van mijn zoontje, maar bijna 6 jaar ga ik niet meer inhalen, vrees ik.

  Dit is later vast heel waardevol. Met liefde gemaakt, dat zie je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een super gaaf boekje daar zal hij later zeker heel erg blij mee zijn

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is zo leuk...
  moet geweldig zijn om zo iets te hebben later

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi, prachtfoto's mooi papier wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meid wat een geweldig project!
  Welk formaat gebruik je voor het 3e boek van Cas? Ik zie weer allemaal leuke ideetjes ... maarja, tijd tijd tijd ... was het maar te koop!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super nicole...ziet er al goed uit hoor:D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je weet al wat ik er van vind, maar toch nog maals..ik vind het een geweldig leuk idee!! Alle 1e keren bij elkaar met leuke foto's verwerkt in een prachtig mooi album..het zijn echt super boekjes om in terug te kijken later!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow wat een geweldig idee nicole, dan ga ik dit idee maar eens van jou liften ;-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb je al eens eerder gezegd dat ik het een ontzettend leuk idee vind.. IK heb het idee dan ook gejat van je..
  Alleen ben ik niet zo goed in het bijhouden vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen