dinsdag 15 december 2009

December Daily: 12 en 13 december

Even een update:
Na 11 dagen k
wam ik erachter dat mijn boekje te dik wordt. Ik dacht dat ik het goed uitgedacht had; Cas zijn vorige jaarboek had 20 bladen en dat paste in een ringband van 30mm doorsnede. Ik had nu boekbindringen van 44mm doorsnede gebruikt. Helaas..... dat was niet voldoende.
Ik dacht dus dat ik alleen de rug van mijn kaft moest vervangen en grotere boekbindringen moest gebruiken, dus nadat ik een nieuwe rug in de kaft had gemaakt, alles weer in elkaar. Stom, stom, stom..... door de grotere ringen, komen de bladzijden ook verder naar voren en die staken nu 2cm. uit de kaft van het boek. Er zat dus niets anders op dan een nieuwe kaft te maken. Dit is het resultaat:
Verder heb ik ook nog wat bladzijden gemaakt:12 december - de blanco pagina:
Gebruikte materialen: Designpapier Making Memories - St. Nick " Vintage Collage (achterkant)". Het cijfer 12 is gemaakt zoal
s uitgelegd in het blogbericht " December Daily: 01 december". De buitenhoeken van de rechterpagina het ik met een hoekpons rond gemaakt.12 december - de pagina met foto's en journaling:
Zaterdag zijn we lekker even naar Scheveningen geweest om uit te waaien en 's avonds
hebben we met Ger en Ellen gegourmet. Weer heel veel foto's dus, maar aangezien ik nu meer dan genoeg ruimte over heb, heb ik een halve transparante pagina toegevoegd met foto's die ik gelamineerd heb. Dat lamineren heb ik gedaan met de "Your Story"-machine van Provocraft.
De foto's zijn op maat geprint en de randen zijn allemaal bewerkt met zwarte inkt. De journlaing is weer op wit cardstock geprint. Op de transparante pagina heb ik op de foto van de warme chocolademelk een sticker geplakt van October Afternoon - Good Cheer. Op de rechterpagina heb ik twee strookjes hulst-designpapier geplakt ( Jillibean Soup - Grandmas Christmas Soup " Frozen carb meat") en op de journaling heb ik een brad verwerkt van BoBunny " Holly Icandy Brads".


13 december - de blanco pagina:
designpapier Cosmo Cricket - Oh Joy " Frosty (achterkant)". Het cijfer 13 is gemaakt zoals beschreven in blogbericht " De
cember Daily: 01 december" en op de "cijfercirkel" is een kerstboom-bedel geplakt. De witte strook onderop is een digitale stempel Holiday WordArt van Ali Edwards (geprint op een strook van 0.5 cm. wit cardstock).

13 december - de pagina met foto's en journaling:
Toen ik de bla
nco pagina's van mijn december daily ging maken, wist ik al dat ik op deze dag de kerstboom zou gaan opzetten. Op de linkerpagina dus een foto van onze kerstboom, op de rechterpagina de journaling geprint op wit cardstock, een kleine foto van de kerstversiering bij de voordeur en diverse cardstock stickers met kersttekst (Making Memories "Mistletoe Word fetti", Little Yellow Bicycle " 25 days of christmas cardstock stickers" en October Afternoon "Good Cheer"). De ster op de linkerpagina is een Photoframe van CreaMotion.

Ik ben nu bezig met de pagina van 14 december, maar de puffy paint moet even een paar uur drogen. Straks gaan we(Arjan, Cas en ik) voor de tweede keer de prik voor de mexicaanse griep halen en daar wil ik foto's van maken voor vandaag.

Liefs Nicole2 opmerkingen:

  1. Ja ik heb dat ook eens gehad, dat ik toch iets meer en dikker materiaal had gebruikt, maar je hebt het zo prima opgelost erg mooi, en het wordt volgens mij een pracht boekje en een mooie herinnering!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen dat je de kaft opnieuw moest maken. Deze is ook mooi. Je boekje wordt helemaal geweldig, ik hou ervan! Die cijfers allemaal in een rondje maakt er ook een mooie geheel van.

    BeantwoordenVerwijderen