zondag 20 december 2009

December Daily: 16, 17 en 18 december

Vandaag was het weer heerlijk weer om te scrappen en dat heb ik dan ook veel gedaan :-). Ik ben weer druk aan de slag geweest met mijn december daily. Ik probeer wanhopig mijn achterstand in te halen, want ik vind het eigenlijk veel leuker om op de dag zelf de pagina ook te maken, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Er zijn ook nog zoveel leuke andere dingen te doen, zeker met al die sneeuw buiten!


16 december - de blanco pagina:
Gebruikte materialen:
De linkerpag
ina is de transparante sheet van Teressa Collins (zie ook bij "15 december - de blanco pagina"), het cijfer 16 is gemaakt zoals uitgelegd in het blogbericht "December Daily: 01 december". De rechterpagina is een zelfgemaakte envelop van Bazzill Kraft Cardstock, deze heeft de afmeting van alle andere pagina's en bovenaan heb ik i n het midden met een cirkelpons (doorsnede 3.8 cm.) een halve cirkel uitgeponst. In de envelop zit een kaart die aan de bovenkant in het midden een halve cirkel uitsteekt. Als de kaart in de envelop zit. zie je dus een hele cirkel met designpapier van de kaart (designpapier is van Bo Bunny - St. Nick "Holly Berry (achterkant)".


16 december - de pagina met foto's en journaling:
Op de lin
kerpagina heb ik de journaling verwerkt (geprint op wit cardstock en de randen zijn met zwarte inkt bewerkt) en heb ik op dezelfde maat gesneden en op dezelfde plaats geplakt als de journaling van 15 december.
Ik vond de envelop van
Bazzill Kraft Cardstock nogal saai en het lukte me niet de envelop dusdanig te scrappen, dat ik hem niet meer saai vond. Dus heb ik een nieuwe envelop gemaakt met designpapier van My Minds Eye - Be Merry "Trim the tree".
In word heb ik de pijl gemaakt en daarin een tekstblok gezet met de tekst "Family pictures i
nside". Op de kaart in de envelop zit namelijk een fotocollage van foto's van Cas en Olivier die ik 16 december had gemaakt. Rechtsonderaan de envelop zit een crystal swirl van het merk ZVA.
Zoals gezegd is de kaart in de envelop volgeplakt met een fotocollage. Op de collage heb ik nog een journaling-tag verwerkt (journaling geprint op wit cardstock en de randen bewerkt met zwarte inkt).


17 december - de blanco pagina:
De linkerpagina is de achterkant van de envelop gemaakt van Bazzill Kraft Cardstock. De k
aart in de envelop is beplakt met designpapier van Melissa Frances "Alma". Het cijfer 17 is gemaakt zoals beschreven in blogbericht "December Daily: 01 december" en is geplakt op de uitstekende halve cirkel en valt ook precies in de uitgeponste cirkel van de envelop zodat de hele "cijfercirkel" te zien is. De rechterpagina is eveneens van designpapier van Melissa Frances "Alma" en heeft een tab.


17 december - de pagina met foto's en journaling:
Ook de achterkant van de envelop is van designpapier van My Minds Eye - Be Merry "Trim the tree". Omdat het bazzill cardstock
effen is, kon ik de envelop daarvan uit 1 stuk maken, toen ik dat bij dit papier deed, kwamen de kerstboompjes op de achterkant van de envelop op zijn kop te zitten en dat wilde ik niet. Deze envelop is dus uit twee stukken designpapier gemaakt.
Onderaan op de envelop heb ik een stukje wit cardstock geplakt waar ik eerst de tekst "Snowflakes are winter's butterflies" op heb gestempeld. De randen van deze cardstock sticker zijn bewerkt met zwarte inkt. Op de cardstock sticker zijn pearl brads verwerkt.
Op de kaart in de envelop zit een fotocollage met foto's van Cas in de sneeuw. Tussen de foto's zijn twee snowflake-brads verwerkt.
Op de rechterpagina nog 1 grote foto van Cas in de sneeuw. Al een hele tijd wilde ik eens proberen een foto zwart/wit te maken met 1 gekleurd accent en deze foto leende zich daar prima voor. Een tutorial over hoe je dat in Photoshop moet maken, kun je hier vinden (bedankt Natalie voor je superduidelijke uitleg!). Bovenaan de
pagina heb ik een groen kerstlint met de tekst "Merry Christmas" geplakt. De journaling is weer geprint op wit cardstock waarvan de randen met zwarte inkt zijn bewerkt, deels op de journaling en de foto zit een embellishment van Making Memories "Falala-collectie" en ik heb met embossing inkt drie snowflakes gestempeld (de een-na-kleinste maat), daarna heb ik er rode glitter overheen gestrooid en met de heatingtool heb ik dat verwarmd zodat de glitter enigszins smelt en niet meer loslaat.

18 december - de blanco pagina:
Ik ben vergeten van deze blanco pagina een foto te maken, maar eigenlijk is het ook niet zo heel erg boeiend. Beide pagina's zijn gemaakt van designpapier van Basic Grey - Wassail "Cranberry Sauce". De buitenste hoeken van de rechterpagina heb ik met een hoekpons rond gemaakt. Het cijfer 18 is wederom gemaakt zoals uitgelegd in blogbericht "December Daily: 01 december". That's it!


18 december - de pagina met foto's en journaling:
Op de rechterpagina zitten twee foto's van de kadootjes die ik gemaakt heb voor de juffen van Cas. De foto's zijn gemat op wit cardstock. Op de bovenste foto is de journaling in de foto verwerkt, op de onderste foto zijn twee strookjes journaling geprint op wit cardstock geplakt.
Op de rechterpagina een foto van Olivier, die vanmorgen ging wennen op het kinderdagverblijf. Over twee weken mag ik weer werken en dan gaat Olivier dus ook naar het kinderdagverblijf. Ik zit gelukkig in de luxe-positie dat ik werk op het kinderdagverblijf waar Cas en Olivier zitten, dus ik mag ze onder werktijd héél af en toe even knuffelen!
Onder de foto is de journaling op wit cardstock geprint, de randen zijn bewerkt met zwarte inkt. De cardstock-sticker " I want to remember" is een digitale stempel (geen idee meer waar ik die vandaan heb), geprint op wit cardstock, randjes bewerkt met zwarte inkt en op de stocker zit een kleine rode brad van Bo Bunny - Holly Icandy Brads. Ik heb de witte cardstock sticker met een heel klein beetje distress-inkt (vintage photo) een oud uiterlijk gegeven.

Zo dat was alles wat ik dit weekend heb gedaan.
Morgen hoop ik weer wat achterstand in te halen, maar ik ga ook helpen bij de kerstlunch van Cas op het kinderdagverblijf, dus ik weet niet of er veel tijd overblijft om te scrappen.....

Liefs Nicole

4 opmerkingen:

 1. Wat onwijs gaaf dat je dit zo alle dagen bijhoudt.
  Het wordt ook onwijs mooi.
  Succes met de laatste weekjes van je December Daily. Ik Kijk met veel plezier met je mee via je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt mega gaaf weer...
  Vind echt dat je een geweldige indeling gebruikt..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Nicole,

  ik geniet enorm van je DD, het is echt ontzettend leuk. Het heeft mij geïnspireerd om een soortgelijk album(pje) te maken van de kerstvakantie. Die begint voor ons aanstaande donderdag dus dan kan ik aan de bak.

  Succes nog met de laatste december loodjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai, Nicole, wat leuk om van jou een reactie op mijn Blog te vinden. Ik was je helemaal uit het oog verloren. Heb je nog steeds je scrapbookwinkeltje? Je albumpje van je december daily ziet er werkelijk schattig uit maar dat ben ik eigenlijk wel gewend van je. En wat een nieuws dat je al een tweede zoontje hebt, er is mij toch echt het een en ander ontgaan geloof ik. Een heerlijk knulletje zeg. Vanaf nu ga ik je Blog volgen dus je zult wel vaker een BBtje van me vinden nu.

  Groetjes Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen