woensdag 23 december 2009

December Daily: 22, 23 en 24 december

22 december - de blanco pagina:
Gebruikte materialen:
Designpapier Little Yellow Bicycle - 25 Days of Christmas " Fine Stripe". Het cijfer 22 is gemaakt zoals uitgelegd in het blogbericht "December daily: 01 december".22 december - de pagina met foto's en journaling:
Vandaag hebben we de kerstboodschappen gehaald (wat een hel was dat zeg!) en verder weinig bijzonders gedaan. Even een foto van de booschappen voor mijn DD gemaakt.
Op de rechterpagina de foto, op de linkerpagina de journaling. De foto is gemat op wit cardstock en de jour
naling is geprint op wit cardstock en van beiden zijn daarna de randen bewerkt met zwarte inkt.
Onder de foto en de journaling zit een stukje zwarte punchinella (klik hier). Onderaan de jo
urnaling op het witte cardstock zit een "Bling it on" van Basic Grey en bovenaan zit voor de sier een klein klokje bevestigd.
Op de re
chterpagina heb ik een winters plaatje van internet gekopieerd, de afmeting heb ik in Photoshop aangepast aan wat ik zelf wilde en vervolgens geprint op Bazill Kraft Cardstock. De randen van deze "digitale stempel" heb ik eerst met de paper-distresser ruw gemaakt en daarna heb ik deze bewerkt met Distress Ink (Vintage Photo). Verder heb ik er nog twee sterren-brads op bevestigd (geen idee meer van welk merk, die zijn al zò oud).


23 december - de blanco pagina:
Gebruikte materialen:
Designpapier - Oct
ober Afternoon - Farm Fresh " Root Cellar (achterkant). Het cijfer 23 is gemaakt zoals uitgelegd in blogbericht "December Daily:01 december". De hoeken van de pagina's zijn afgerond met een hoekpons.23 december - de pagina met foto's en journaling:
Cas is vandaag een dagje extra vrij van het KDV en dus stond er een leuk uitje op het programma. We zijn naar SeaLife Scheveningen geweest.
OP de linkerp
agina een paar foto's die we zelf hebben genomen en rechts de foto die je bij SeaLife kunt laten maken en dan voor véél te veel geld kunt kopen.
Op de linkerpagina zit de journaling (geprint op wit cardstock en de randen met zwarte inkt bewerkt) tussen twee foto's geplakt. Op de rechterpagina heb ik het cijfer 23 op een andere plek geplakt, omdat het onderaan de pagina een beetje in de weg zat. Ik heb een hele avond met mijn foto en embellishments lopen schuiven en het wilde niet zoals ik het graag zou willen. Vanmorgen ineens het cijfer eraf en bovenaan geplakt en toen werd het al beter naar mijn zin.
Verder heb ik een ticket gestempeld (Autumn leaves - clear stamps ticketed), eerst de basis van het ticket met Distress Ink "Vintage Photo" en daarna de tekst "a day to celebrate" met zwar
te inkt. Rechtsonderaan heb ik een helave "say it in pearls" van Prima Merketing geplakt en als laatste heb ik er een Photoframe van Creamotion in de vorm van een kerstsok op geplakt.
24 december - de blanco pagina:
Gebruikte mat
erialen:
Designpapier Basic Grey - Eskimo Kisses "Reindeer Games". De kinkerpagina heb
ik op maat gesneden en de buitenste hoeken metd e hoekpons afgerond. Over het midden van de pagina heb ik een strook van hetzelfde designpapier geplakt, maar dan de achterkant. Deze strook is eerst geponsd met de Martha Stewart double-edge punch"doily lace trim".
De linkerpagina
bestaat uit een groene envelop, welke ik op maat heb gemaakt door aan de onderkant van de envelop een strook af te snijden en daarna de onderkant van de envelop weer met dubbelzijdige tape aan elkaar te plakken. In de envelop zit een vel van hetzelfde designpapier als de rechterpagina. De breedte van dit vel is 20 cm, maar het is dubbelgevouwen. De ene helft zit in de envelop, de andere helft steekt uit de envelop, achter de flap van de envelop. Vandaar dat je onder de flap van de envelop nog een stuk designpapier zit zitten. Het cijfer 24 is gemaakt zoals omschreven in blogbericht "December Daily: 01 december" en zit aan de rachterkant niet helemaal vastgeplakt zodat de envelop en het vel papier in de envelop erachter kunnen worden gestoken. Over de envelop zit een digitale stempel "celebrate everyday" van de serie "Everyday Twill" van Ali Edwards (klik hier).


24 december - de pagina met foto's en journaling:
Op de link
erpagina nog één keer sneeuwfoto's, want het gaat dooien. Dit keer hebben we ook Olivier mee naar buiten genomen en die hebben we op de sneeuw gelegd voor een paar mooie plaatjes. Maak je geen zorgen, daarna hebben we hem weer goed warm geknuffeld!
De foto's zijn gemat op wit cardstock en de randen zijn daarna met zwa
rte inkt bewerkt. Er zijn twee epoxy stickers van Making Memories - Falala-serie op de pagina geplakt en verder is er een crystal swirl van ZVA op rechts naast (en op) de foto's geplakt.

Op de rechterpagina (de envelop) zit een kleine digistempel verwerkt, geprint op wit cardstock, uitgeponst met mijn 2.5 cm. pons en de randen bewerkt met zwarte inkt. Het plaatje heb ik ooit eens ergens van internet afgehaald, dus het is geen echte digistamp. Verder heb ik in de punt van de flap nog een borduursjabloon uitgeprikt met een prikpen.
Als je de flap va
n de envelop opent dat is op de achterkant van het vel in de envelop de journaling verwerkt, alwéér geprint op wit cardstock en de randen met zwarte inkt bewerkt. Voor mijn DD ga ik hard door mijn witte cardstock en mijn zwarte inkt. Lang leve de internetwinkels :-)


Op het vel in de envelop heb ik nog twee foto's verwerkt die we eerder deze maand hebben gemaakt van de jongens in het kerstmannenpak. De stickers met de tekst " the true gifts of Christmas" en " Christmas Eve" zijn cardstock stickers van Little Yellow Bicycle uit de serie 25 Days of Christmas. De gouden sterren rechtsbovenaan zijn losgeknipt van sterrenlint dat ik ooit ergens heb gekocht. Ook hier zijn de foto's weer gemat op wit cardstock en de randen bewerkt met zwarte inkt. Ik ga hard door mijn witte cardstock en zwarte inkt heen...... had ik dat al gezegd????? :-)

Zo nu op naar de laatste twee pagina's van mijn December Daily en dan kan ik weer wat van mijn todo-lijstje afstrepen. Dan heb ik nog een week om mijn laatste dingetjes van het lijstje te doen en dan kan ik volgend jaar met een leeg lijstje beginnen (nou niet leeg, want ik heb al weer plannen gemaakt maar daarover later meer).
Ik vond het erg leuk om een DD te maken, maar de volgende keer (hoezo "volgende keer"..... ik had nu een maand lang de tijd omdat ik zwangerschapsverlof had, maar tijd zal de volgende jaren gewoon weer een probleem zijn) maar goed; de volgende keer zal ik hem toch maken van 1 papierlijn. Mijn DD is een leuke herinnering voor later (en dat is natuurlijk het belangrijkste) maar ik ben er toch niet écht tevreden over.

Liefs Nicole

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het een beeldschoon boekje hoe kom je toch op die leuke ideetjes?
  De envelope flap is ook zo leuk bedacht, pfffff wat een energie heb jij!

  Wat ziet je blog er sfeervol uit Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo knap van je dat je het zo goed bijhoudt. En wat een ideeën allemaal. Nu schrijf je dat je alweer ideeën hebt voor volgend jaar. Waar haal je de energie vandaan. Ik heb sinds de zomervakantie niets meer gescrapt en hoop dat deze komende week wat te doen. Knap hoor. En wat een prachtig boek is het al geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo enorm leuk voor later heel mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt alle reden om supertrots te zijn op dit boek, het is prachtig!
  Maar ... nu ik al 1 dag bezig ben met mijn boekje van de vakantie begrijp ik wel dat je een volgende keer voor één papierlijn zou gaan. Ik bedacht me te laat dat ik dat ook beter had kunnen doen. Nouja, wat je zegt ... een volgende keer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er weer geweldig uit! is t een opluchting dat december bijna voorbij is? of ben je nog steeds even enthousiast als de eerste van de maand? de resultaten zijn in ieder geval nog even mooi!

  BeantwoordenVerwijderen