zondag 27 juni 2010

scrapmarathon

Afgelopen zaterdag heb ik een hele dag gescrapt bij de scrapbookwinkel in Voorburg (Scrapbook Nederland). Ze hadden daar namelijk een scrapmarathon en dus kon je scrappen van 10 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds. Nou dat was best lekker kan ik je vertellen (scrappen zonder kinderen in de buurt) en het was ook heel erg gezellig. Meestal op een crop voer ik niet zoveel uit en zit ik heel veel te kletsen, maar deze keer heb ik echt hard gewerkt; ik heb 4 layouts gemaakt (waarvan er eentje nu toch in de prullenbak ligt omdat ik er niet tevreden over was), 1 kaartje gemaakt en ik ben verder gegaan met mijn traveljournal.

Vandaag heb ik dus veel te laten zien!
Eerst het kaartje:

Arjan had mij gevraagd of ik een beterschapskaartje voor zijn oma wilde maken en dit is hem geworden.
Het kaartje is gemaakt van een basis zwarte kaart, daarop heb ik een stukje rood cardstock geplakt "pure poppy" van Papertrey Ink). Op een stukje wit cardstock heb ik met rode inkt (eveneens kleur "pure poppy" van PI) gestempeld met een stempel uit de serie "Damask Design" van PI. Onderaan heb ik de tekst "get well soon" gestempeld (stempelserie "everyday card" van Creative Cafe). Het witte, gestempelde cardstock heb ik op het rode cardstock geplakt en daaroverheen heb ik eerst het rode lint geknoopt (Saddle Stiched Ribbon in de kleur "pure poppy" van PI). Bovenaan het witte, gestempelde cardstock heb ik drie crystal rhinestones met de hotfix vastgeplakt en rechtsonder de knoop van het lint zit een bedeltje in de vorm van een vlinder.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met de layouts. De layouts had ik thuis al helemaal voorbereid, dat wil zeggen: ik had de sketch al bedacht, de foto's op maat geprint, het papier bij de foto's uitgezocht en de journaling geprint.
En gisteren heb ik alles op maat gesneden, geknipt en geplakt.
Dit is de eerste layout:

Ik had hiervan een voorbeeld gezien op het blog van Teresa Collins en was er helemaal weg van. Die wilde ik ook maken!
Dit is een foto-collage met allemaal foto's uit de maand november 2009, allemaal foto's van Olivier.
De basis van deze layout is designpapier van Teresa Collins, "Chic Bebe boy - Leopard" (de achterkant). De foto's heb ik op een vel zwart cardstock geplakt en het daarna op maat gesneden (er zit een mat-randje aan van 0,5 cm.). De tag in het midden van de foto's heb ik uitgeknipt uit het designvel " Chic bebe boy - Notes paper", eveneens van Teresa Collins. Boven de tag, tussen de eerste twee foto's heb ik een bedeltje van een kroontje geplakt en onderaan de foto zit een label holder van Making Memories met daarin een strookje papier met een datumstempel (in dit geval alleen "nov 2009").

De tweede layout die ik zaterdag gemaakt heb, is gemaakt van foto's die wij laatst hebben genomen toen we met Cas en Olivier vliegtuigen gingen kijken. Cas vond het echt heel erg interessant, maar we stonden te kijken op een plek waar de vliegtuigen precies opstegen en dat maakt wel een ontzettende herrie. Cas durfde in het begin helemaal niet zijn vingers uit zijn oren te halen, maar uiteindelijk heeft hij alle vliegtuigen uitgezwaaid. Dat verhaal staat dus ook iets uitgebreider op de journaling.
Voor deze layout heb ik papier gebruikt van Bo Bunny uit de serie Peacock Lane. Het paarse papier is een vel " Plumes" en het streepjespapier en het groene papier is een vel "stripe" (voor- en achterkant). de journaling heb ik geprint op een stuk wit cardstock. De titel is gemaakt van Thicker van American Crafts " puffy thickers - Honey". Linksonder zit een ronde tag, geknipt uit een verzamelvel "Peppercorn - Buffet" van Delish Design. Bovenaan op het steepjespapier zitten nog een aantal rhinestones in de kleur peridot (maat SS20) welk eik met de hotfix heb vastgeplakt.

De layout "Hooligan" is gemaakt van een oranje basispapier van Basic Grey, "green at heart - Emerald". Links op de layout zit een strook streepjespapier van Jillibean Soup " Chicken Noodle - Tarragon leaves". De journaling is geprint op wit cardstock wat daarna in reepjes is gesneden en op de layout is geplakt. De tekststrookjes onderaan de layout en die tag boven de titel zijn geknipt uit het vel "Sports Edition - Game on" en "Sports Edition - Ty's Sports Words" van Teresa Collins. De titel is gemaakt van Thickers van American Crafts "chipboard thickers Letterman".

Verder heb ik nog wat aan mijn traveljournal gewerkt, maar die is nog lang niet af en dus laat ik die ook nog niet zien.

Over een paar dagen is Cas jarig, dan wordt hij alweer drie! Van zijn eerste twee verjaardagen heb ik mini-albums gemaakt met foto's van zijn verjaardag en eigenlijk wilde ik dat voor deze verjaardag niet weer doen. Stel je voor dat ik iedere verjaardag een mini-album maak......
Mijn kast staat nu al vol met mini's en dus wil ik het maken van mini's een beetje gaan beperken. Ik heb dus besloten dat ik (net als een 'school-album' met schoolfoto's van ieder jaar) een kant en klaar album met pageprotectors ga gebruiken om van iedere verjaardag kleinere layouts te maken. Ik heb laatst bij Paper&Pictures drie hele leuke albums van BoBunny gekocht in de maat 9"x9". Echt geweldig leuke dingen en nu heb ik er dus ook een bestemming voor; een "birthday-album" voor Cas en voor Olivier.
Het probleem is alleen dat ik er geen page-protectors in die maat meer bij kon vinden en dus heb ik besloten die zelf te maken van insteekmappen van de Hema. Links een stukje cardstock plakken en gaatjes in het cardstock en klaar!
Voor de layouts heb ik me laten inspireren door Ali Edwards (klik hier). Ik vond de layouts van haar "week in the life project 2010" echt geniaal en zo wilde ik ook een album gaan maken (net zoals ik nog zoveel andere ideetjes heb.....).
Gisteren ben ik dus weer aan de slag gegaan met Cas zijn eerste verjaardagsfoto's en een eerste layout is alweer gemaakt. Van iedere verjaardag ga ik drie of vier pagina's maken, dus dit is nog niet alles, maar over deze eerste ben ik echt mega-tevreden.

Deze layout zit al in mijn zelfgemaakte pageprotector.
De roze strook papier die je links ziet (met de witte geborduurde rand) is de rand die ik aan de insteekhoes heb gemaakt. Het is gewoon roze cardstock van Papertrey Ink (Raaspberry Fizz).
De layout heeft een afmeting van 21x21cm en het blauwe papier dat ik heb gebruikt is van Quick Quotes "Summertime Blues" (de achterkant en het streepjespapier is van Cosmo Cricket "Delovely - DeLuxe". De roze tag met het cijfer 1 heb ik zelfgemaakt in Word en is gebaseerd op wat Ali Edwards heeft gemaakt voor haar "week in the life project".

Op mijn scrapkamer is het vandaag echt bloedheet en dus ga ik nu lekker op bed zitten, televisie kijken en de ventilator aan.
Tot gauw!

Liefs Nicole

7 opmerkingen:

 1. wow wat gaaf allemaal ! Liefs Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nicole, het was inderdaad erg gezellig zaterdag !! Prachtige layouts heb je gemaakt ! En wat een geweldig idee zoals je zelf die page-protectors hebt gemaakt.
  Groetjes en tot ziens ! Berdien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo Nicole, jij bent lekker bezig geweest zeg! Leuk idee van dat verjaardagboek!
  Trouwens wist je dat het op jouw blog nog steeds sneeuwt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent weer lekker bezig geweest..Ze zijn stuk voor stuk allemaal weer leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent lekker bezig geweest zeg, vind ze stuk voor stuk allemaal schitterend.

  groetjes Heidie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ik zei het je vanmiddag al, ik vind het mooi wat je maakt en dat klopt weer!! Die hooligan is wel echt superleuk maar ook de rest is gaaf!!!

  Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je lekker bezig geweest zeg! Erg leuk idee om zo alle verjaardagen te bundelen in een album :)

  Liefs, Marij

  BeantwoordenVerwijderen