woensdag 17 februari 2010

Terwijl ik lekker via Youtube zit te luisteren naar een heerlijk nummer van King of Leon (Sex on Fire), schrijf ik deze blog..........

Het afgelopen weekend ben ik weer heerlijk bezig geweest. Na de drukte vorige week, moest ik weer even ontspannen met scrapvitamientjes :-) Ik heb dus lekker Cas zijn schoolalbum afgemaakt; de laatste page-protectors zijn van perforatorgaatjes voorzien (en door het kleine schaartje waarmee ik de gaatjes heb na-geknipt heb ik nu eelt op mijn wijsvinger) en ik heb nog een layoutje gemaakt van Cas en zijn vriendje en vriendinnetje waar ik al wel vaker over heb verteld. Het hele album is dus af en nu hoef ik het alleen nog maar ieder jaar bij te houden en kan ieder jaar de gemaakte layoutjes zo in de pageprotectors van het album schuiven. Lekker makkelijk dus nu het klaar is.


Twee detailfoto's van het album:Voor de kaft heb ik nu lijntjespapier gebruikt (het is dik cardstock papier maar zou echt niet meer weten van welk merk dit is geweest, het is in elk geval al oud......heel oud). Het streepjespapier is van October Afternoon - Detours "Dirt roads". Het designpapier is (voordat het op de chipboardkaft is geplakt) eerst aan elkaar genaaid met een zigzagsteek. De stempelafdruk is een halve afdruk van een stempel van club scrap (Go for Baroque - klik hier), de brad is uit de serie Royal Lion Bistro van Delish designs. De letters heb ik met SCAL en de cricut uitgesneden (lettertype Stencil).

Zoals gezegd heb ik dus ook nog een layoutje gemaakt voor het album. De foto's heb ik afgelopen maand gemaakt op het kinderdagverblijf, en de gezichten van de andere kinderen heb ik uit privacy-overwegingen maar weer onherkenbaar gemaakt.

Ik heb al vaker gezegd dat ik alle pagina's uit het schoolalbum in dezelfde stijl wil scrappen, dus deze lijkt gewoon weer heel veel op de andere pagina's maar zo wordt het boek (ondanks dat ik voor ieder jaar een andere papierlijn gebruik) toch één geheel. Het papier dat ik hier heb gebruikt is van Basic Grey uit de serie "Oh baby!" De brads bovenaan de pagina zijn ook van Basic Grey maar van een andere serie namelijk Lemonade. De sticker met de tekst "friends" is een designer sticker van Melissa Frances en is ook al zoooo oud (ik zie achterop het stickervel staan 2006, maar ach wat geeft het: tegen de tijd dat Cas het album gaat bekijken zou zelfs papier uit 2010 al oud zijn).

Als laatste heb ik dit weekend een kaartje gemaakt voor Luuk en Ingeborg, die zaterdag v
oor de derde keer pappa en mamma zijn geworden. Kaartjes maken blijf ik moeilijk vinden, maar kaartjes namaken lukt me altijd wel :-)

Dit keer heb ik een kaartje van Hanneke (klik hier) "gejat". Ik ben echt enorm fan van de kaartjes van Hanneke, simpel maar zo geniaal!
De basis komt allemaal van papertrey ink, namelijk een kaartje gesneden uit een vel Rustic Cream cardstock, een stempel met de tekst "Congrats on your new little bundle" en het touw door de knoop.
De hoekjes aan de onderkant van de kaart heb ik afgerond met de ronde hoekpons en daarna heb ik de randen van de kaart lekker grof bewerkt met distress ink "Vintage Photo". De kaart is ge-embossed met een embossing folder voor de cuttlebug (swiss dots).
Het roze designpapier is van Jillibean Soup (soup staples on white). Het roze lint is grosgrain lint gekocht op de markt en ook de knoop is van de markt. Het touw door de knoop is eigenlijk gewoon wit touw, maar ik heb het roze gekleurd met glimmermist "Bubblegum". De crystal swirl is een halve swirl van ZVA.

Dit allemaal had ik het weekend al gemaakt en klaar, maar wilde even wachten met showen totdat ik zeker wist dat Luuk en Ingeborg het kaartje hadden ontvangen.
Inmiddels ben ik weer lekker aan het knutselen met een layout voor Cas zijn gewone grote album. Die is nog niet helemaal klaar, maar moet toch nog even wachten. Nu ga ik naar bed........

Liefs Nicole

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kaartje. Goed "gejat" hihi, met haar medeweten toch? Dus een "geinspireert door" kaartje. Hij is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal leuk uit, je kaart is ook erg mooi geworden! Wat leuk dat je 'm gelift hebt!!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk weer !! En ik vind jouw verhalen / omschrijving altijd gaaf !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooie werkjes je gaat in één keer dan ook snel jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je boek stoer geworden zeg!!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen