maandag 1 februari 2010

2e schoolfoto

Helemaal enthousiast geworden van het schoolalbum dat ik heb gemaakt, heb ik afgelopen week de schoolfoto's van 2008 gescrapt (ook weer a-la-Moniek). Ik heb er een spread van gemaakt (enkele pagina is afmeting 8"x8").

Het papier dat ik ervoor heb gebruikt, is van Scenic Route uit de Appleton serie; "1st street" en "5th street". Aan de bovenkant van de strook streepjespapier heb ik randje geborduurd met witte DMC-garen. De journaling is geprint op witte cardstock en op de linkerpagina in strookjes geknipt en op de layout geplakt, aan de rechterkant is de journaling aan 1 stuk onder de foto geplakt. Verder heb ik nog groene Dymo-lettertape en twee word-stickers van October Afternoon uit de serie "report card" op de layout gebruikt.

Nu heb ik voor Cas alleen nog schoolfoto's uit 2009 te verwerken en dan is dit album helemaal bijgewerkt. Het is toch wel heerlijk om een project te hebben, waarbij je niet zo heel erg veel per jaar hoeft te doen :-).

Gelukkig hoef ik ook niet stil te zitten, want ik heb op mijn bureau nog een layout liggen voor Olivier zijn album die daar al een tijdje half-af ligt. Die ga ik deze week dus ook maar eens afmaken.
En...... de oplettende lezer weet inmiddels dat vorige week de deadline was voor mijn tweede BOM-layout (de letter B). Zoals ik al eerder had verteld, doe ik mee met de BOM op het scrapotheek-forum en daar wordt iedere twee weken een opdracht geplaatst voor een letter. Vandaag komt (als het goed is) de letter C en ik moet B nog maken...... Geen nood, ik heb het nog niet opgegeven hoor! De layout voor de letter B ligt ook al half-af op mijn bureau.

Tja en als jullie je afvragen hoe het breien vordert...... ik heb inmiddels zere vingers van het breien, maar het vordert goed.
Ik had wol en breinaalden besteld voor het konijn bij hobbydoos.nl, maar helaas was dat pakketje zaterdag nog niet binnen. Ik had dus besloten om bij de zeeman even een goedkoop bolletje wol te gaan kopen om alvast weer een beetje te kunnen oefenen. Thuis had ik nog wel breipennen liggen in maat zes, dat paste eigenlijk niet bij de wol, maar het was toch alleen maar om te oefenen.
Ik moest echt wel weer even inkomen met breien. Ik las in het patroon: "naald 4 - 1 steek vermeerderen aan het begin en einde van de naald", "naald 26 - 1 steek minderen aan het begin en einde van de naald" en " naald 36 - 2 steken afkanten aan het begin van de naald". Mijn eerste reactie was............ vermeerderen?????? verminderen?????? afkanten??????? heb ik dat allemaal ooit gedaan?????? Na even googlen wist ik weer hoe dat allemaal moest.
Vervolgens ging het zaterdagmiddag kriebelen om te beginnen, maar mijn bestelling was nog niet binnen. Tja...... iedereen die mij kent weet inmiddels wel "wat in mijn kop zit, zit niet in mijn kont" en dus moesten er direct wol en breinaalden komen! Om half vijf ben ik nog gauw even naar de breiwinkel in Leidschendam gereden (die was gelukkig tot 5 uur open) en heb ik wol en breinaalden gekocht en nu is de kop van het konijn en het eerste oor al af! Het zit allemaal ook al in elkaar, maar voor het opvul-spul wacht ik maar even geduldig mijn pakketje af (ik kreeg vandaag een mailtje dat het verzonden is, dus het zal morgen toch wel binnenkomen????). Met de wol uit het pakketje ga ik dan maar een tweede konijn breien.

Zodra de kop helemaal klaar is, zal ik hier een fotootje plaatsen.

Voor nu, veel liefs
Nicole

5 opmerkingen:

 1. Ik vind hem helemaal top!.
  denk dat ik toch deze een keer ga liften als dat mag.

  groetjes eline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een erg leuke spread geworden. Zo een totaal geheel.
  Ben ook wel heel benieuwd naar je konijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi weer Nicole. Zelf ben ik niet van het strakke, maar bij jou vind ik het wel altijd erg mooi in balans en alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je heerlijk met van alles bezig zeg :) Allemaal van die mooie en leuke dingen..goed om te horen!

  Liefs! Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supermooie layout weer Nicole! Klinkt leuk: een konijn breien... ik ben benieuwd hoe dat er straks uitziet... ;)

  BeantwoordenVerwijderen