zaterdag 19 mei 2012

Nog twee layouts.....

.... die ik heb gemaakt voor scrapdelight.
De eerste is een layout die zomaar uit mijn handen kwam, nadat we een meeting hadden met het DT bij Scrapdelight. Zoveel praten over scrappen, ideetjes voor nieuwe workshops en natuurlijk (als je dan toch in de winkel bent) nog even winkelen hebben geleid tot nieuwe inspiratie met als gevolg dat deze layout (inclusief journaling) in 1 avond klaar was.
 Het is een layout voor in het album van Olivier en de journaling beschrijft hoe verschillend Olivier is van Cas en hoe leuk ik dat vind om iedere keer weer te merken.
Het papier dat ik heb gebruikt is van Teresa Collins uit de serie Spring Fling. Heerlijk roze/rood, mijn favoriete kleuren die ik veel te weinig gebruik in mijn scrapwerk omdat het niet altijd past bij stoere jongenslayouts.
De chipboard letters heb ik eerst zwart geverfd en daarna bewerkt met glossy accents. Ik vind het zulk geweldig spul, want het geeft je werk een soort van porcelein-achtige uitstraling.
Tja en verder heeft de layout niet zoveel, nog een brad (ook uit de serie Spring Fling), een stempel en een wit borduurrandje.


De tweede layout heb ik gemaakt naar aanleiding van een sketch en was ook voor het blog van scrapdelight. Drie van de DT-leden van scrapdelight kregen de uitdaging om een sketch te liften en dat is echt heel erg leuk geworden. Je moet hier maar eens kijken naar het blogbericht. We hebben alledrie een totaal andere stijl en dus zien onze layouts er totaal verschillend uit.
Ik vind het altijd moeilijk om een sketch te liften. Ik heb nou eenmaal een heel recht-toe-recht-aan stijl en de meeste skecthes hebben dat niet. Meestal zit ik dus uren naar een sketch te kijken en kan ik er eigenlijk niets mee, maar bij deze sketch kreeg ik wel gelijk een idee hoe ik het wilde en kon omzetten in mijn stijl.

Dit is de sketch:
Je ziet vast hetzelfde als ik..... een prachtige sketch maar veel te rond en "rommelig" voor mij.
Ik heb van de foto's dus een blok gemaakt en daar gelijk de journaling ook in verwerkt.
Het cirkeltje rondom de boom heb ik gebruikt maar iets meer naar links geplaatst en dat geldt ook voor de ponsrand die tussen de foto's van boven naar beneden loopt. Ik heb daarvoor geen ponsrandje gebruikt, maar een tekststrookje van Ali Edwards.

En uiteindelijk is dit dus mijn uitwerking geworden. Het papier dat ik heb gebruikt is van Echo Park - On the bright side en verder heb ik de titel gesneden uit zwart cardstock met de cricut, de tekststrookjes komen van diverse merken, de bovenste had ik thuis nog liggen, de tweede komt uit een stickervel van Cosmo Cricket en de onderste is van Octiber afternoon.
De cirkel met de tekst "good day" is een digitaal bestand van Ali Edwards dat ik heb omgezet in een .svg-bestand voor de cricut.En nu ga ik eerst weer eens verder met mijn PL. De afgelopen dagen heb ik daar al heerlijk rustig de tijd voor gehad (lang leve het lange weekend!), de journaling is al geschreven en de foto's zijn al uitgezocht. Nu alles nog printen en op maat maken (dat is toch altijd het meeste werk).
Verder ben ik donderdag gestart met een online-class van Ali Edwards, 31 things. Het is een class waarin je iedere dag een woord krijgt waarover je moet schrijven. Het zijn alledaagse dingen, waarover je dan heel uitgebreid en gedetailleerd moet (kunt) schrijven. Ik vond dit een leuke aanvulling voor mijn PL album en ben er met veel plezier mee gestart. De eerste twee dagen zijn af en zal ik binnenkort samen met nieuwe PL pagina's wel eens op mijn blog laten zien!

Fijn weekend allemaal
Liefs Nicole

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk, die stijl van jou Nicole, wat een rust voor het oog! :)
  Prachtige layouts en leuk dat je op verschillende formaten werkt.En wat een idee om een digitaal bestand om te zetten voor de cricut!
  grt, Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn twee leuke lo's. Mooi strak en ook nog een mooie journaling erbij, super!!
  Groetjes Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat vind ik ze mooi en lief.....de tekst is zo leuk gedaan Nicole en zeker 2 hele verschillende mannetjes qua uiterlijk en ook dus van karakter dat is nou juist zo grappig!!

  liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien Nicole,dat een schets op zoveel verschillende manieren kan worden uitgewerkt. Ik hou v an jouw stijl en vindt beide LO's weer helemaal super!
  Leuk dat je aan d workshop van Ali Edwards bent begonnen. Ik heb erover gedacht, maar was bang dat ik weer halverwege zou afhaken vanwege de tijd. Maar ik ga bij jou vast zien wat er uit gaat komen. Top!

  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen