zondag 19 juni 2011

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Afgelopen zaterdag heb ik een cropdag gehad (met high tea) bij Paper & Pictures. Heerlijk zo'n hele dag scrappen zonder gestoord te worden. Maar omdat ik op een crop geen zin heb om veel te veel mee te sjouwen, ben ik een week van tevoren al layouts aan het voorbereiden.
Dat betekent dat ik al een week van tevoren bedenk welke foto's ik wil scrappen (en dat is makkelijk, want ik heb nog een hele todo-scrap-lijst waarop staat welke foto's ik nog wil scrappen), vervolgens maak ik een sketch, print ik de foto's op het juiste formaat, bedenk ik de journaling en print die uit op het juiste formaat. Ik zoek er papier bij, bedenk een titel voor de layout en snij deze uit met de cricut en als laatste zoek ik ook alvast de embellishments erbij. Op een crop hoef ik dus alleen nog maar te snijden, knippen, plakken en borduren en dan kun je veel maken (denk ik altijd, maar ik bereid toch altijd veel meer voor dan ik kan maken).
Mijn voorbereiding voor een crop is dus eigenlijk veel meer dan het halve werk.

Ik ga niet zo vaak naar een crop, dus als ik ga dan vind ik het zonde om mijn tijd alleen maar te gebruiken om te kletsen. Ik ben een vrouw en die kunnen twee dingen tegelijk; kletsen en scrappen gaat heel goed samen (zeker als je al niet meer na hoeft te denken over je layout).
Mijn productie tijdens een crop is dan ook altijd hoog. Gisteren (en gisterenavond en vandaag thuis) heb ik maar liefst zeven layouts gemaakt. Heerlijk om in zo'n sneltreinvaart door mijn todo-lijstje te kunnen gaan.
Hieronder de layouts die ik heb gemaakt. Ik ben deze keer te lui om van iedere layout een gebruikte materialenlijst neer te zetten, dus jullie moeten het deze keer zonder doen.

Een aantal layouts met foto's van afgelopen maand van Cas:
Een spread met foto's van een eerder blogbericht ook weer voor in Cas zijn album

Twee layouts voor Olivier zijn album met foto's uit november 2010. Nu zijn de albums van Olivier weer helemaal bij.

En nog een nieuwe pagina van 8"x8" voor Cas zijn schoolalbum:
Ik heb een heerlijke dag gehad, veel gedaan, leuke inspiratie opgedaan bij anderen, lekker bijgekletst met Astrid van het scrapsite-foum en van een heerlijke en goed verzorgde high-tea genoten. Kijk maar eens naar onderstaande fotocollage (de foto's heb ik even van Astrid haar blog gehaald).
En het allerleukste van een dagje weg zonder de mannen is het thuiskomen. Zodra ik de gang inloop, komen Cas en Olivier aangerend en roepen dan heel enthousiast "mamma!", ik krijg van allebei een dikke kus, Cas slaat zijn armpjes om me heen en zegt dan "mamma ik vind jou lief, ik heb je gemist!".
Zo wil ik iedere dag wel thuiskomen!Liefs Nicole

10 opmerkingen:

 1. Je bent idd heel productief geweest, zou mij niet lukken hoor. :) Leuke LO's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zohee, das nog eens productie. Ze zijn weer allemaal even leuk. En idd goed voorbereid kun je een hoop doen. (alleen moet je voor die voorbereiding wel ook weer de tijd hebben.....)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige pagina's!
  Je hebt een hoop gedaan, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal leuk natuurlijk, en het verhaal bij de boekenwurm is herkenbaar. Ik lees mijn Cas voor sinds ie 2 maanden is en iedereen verklaarde me voor gek. Maar ondertussen "leest" ie heel graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke layouts heb je gemaakt zeg...goede voorbereiding is idd het halve werk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige lo's weer, bedankt voor de inspiratie!
  Was ik maar half zo georganiseerd zoals jij, dan kwam er misschien ook eens wat meer uit mijn handen.
  De foto's zien er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn hemel, wat een gigaproductie!!Allemaal erg mooi! Ziet er gezellig uit op de foto's!Ik had gisteren ook een cropdag,maar heb het minialbum vd workshop nog niet af hoor.Iets meer gekletst dan jij waarschijnlijk;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een produktie, maar wel erg slim. Voor mij is het juist altijd de rede om niet naar crops te gaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw!! Goed bezig hoor!! En ik was dat helemaal vergeten van die kleurplaat! Good old memories ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een productie heb jij gehad Nicole. Het zijn allemaal prachtige kleurrijke LO's geworden. Zoals jij een cropdag voorbereid Nicole, dat is echt niet voor mij weggelegd, super. Ik ben blij Astrid op de foto's te zien, ze ziet er goed uit. Leuk dat jullie een fijne dag hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen