donderdag 8 juli 2010

Vogelhuisje

Afgelopen vrijdag heb ik, samen met een paar collega's een mozaiek-workshop gevolgd bij Angelique. De workshop werd gegeven door de schoonzus van Angelique die een webwinkel heeft in mozaiek-spulletjes (klik hier). Ik wilde echt heel graag meedoen met de workshop, want eigenlijk wil ik het mozaieken al heel lang eens uitproberen. Nu kreeg ik dus eindelijk de kans!
Ik had besloten om een vogelhuisje te gaan mozaieken en had als steentjes gekozen voor glasmozaiek. Na even bladeren in een boekje had ik ook een leuk patroontje gevonden en kon ik aan de slag. Het vogelhuisje was al voorbewerkt met grondverf, zodat ik het huisje ook echt buiten op kan hangen en ik heb de steentjes met speciale lijm voor buiten gelijmd. Ik had het van tevoren niet verwacht, maar het mozaieken van de steentjes heb ik op de avond van de workshop nog af gekregen en dat goldt voor bijna iedereen.
Aan het eind van de avond ben ik er in elk geval wel achtergekomen dat ik mozaiek van keramische tegels (of steentjes) wel veel mooier vind dan mozaiek van glassteentjes. Mijn volgende mozaiek-werk wordt dus zeker van keramische steentjes.

Na het lijm
en van de steentjes moet dat eerst flink drogen voordat je kunt gaan voegen, dus hadden we voegmiddel mee naar huis gekregen om je creatie thuis af te maken en gisterenavond heb ik dat thuis gedaan. Omdat vooral op het dak van het vogelhuisje grote voeg-gaten waren en mijn voegmiddel wel een beetje te dun was geworden (teveel water toegevoegd), was het vanmorgen nog niet heel erg mooi en dus heb ik vanmorgen het dak nog een keertje gevoegd.
Nu zijn de voegen tenminste op gelijk hoogteniveau als de steentjes en ik ben echt helemaal tevreden over het resultaat.


Ik weet nu zeker dat ik er een nieuwe hobby bij heb.
Liefs Nicole

2 opmerkingen:

  1. wat is het een leuk kleurrijk geheel geworden zeg! Erg leuk en knap gedaan zo voor de eerste keer...

    X Marije

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk vogelhuisje is dat geworden. Lijkt mij ook wel een leuke hobby maar ik kom al tijd te kort!

    BeantwoordenVerwijderen