maandag 17 januari 2011

Project Life 2011: week 1 en week 2

Ik vind projecten zoals "December Daily" en "een week uit mijn leven" altijd erg leuk. De voornaamste reden daarvoor is dat ik het leuk vind om de alledaagse dingen vast te leggen. Van die dingen die we gewoon weer vergeten als we ze niet eens opschrijven of vastleggen. Het lijkt me heerlijk om dat soort dingen over een aantal jaren weer eens te zien en te lezen om me te realiseren hoe mijn leven toen was!

Op het blog van Ali Edwards las ik vorig jaar iets over Project Life ( een project van Becky Higgins) en dat heb ik toen aan me voorbij laten gaan, omdat ik dacht dat ik dat toch niet vol zou kunnen houden; iedere dag een foto maken en ook iedere dag journaling schrijven over die dag. Het lukt mij ook nooit om een dagboek dagelijks bij te houden, dus aan dat project begon ik maar niet. Eind 2011 schreef Ali weer een bericht over Project Life 2011. Ik ben me er daarom maar eens in gaan verdiepen en toen Moniek na afloop van de workshop DD schreef dat ze ook zoiets wilde gaan doen op haar eigen manier ben ik er eens over na gaan denken hoe ik dat dan op mijn manier zou kunnen maken. Wat werkt voor mij (en wat niet).

Een aantal dingen die het PL voor mij haalbaar maken:
 1. Ik ben lid geworden van Big Pictures Classes waar een heel forum is opgericht over Project Life en waar je allerlei goede (en minder goeie) ideeën kunt opdoen over dit project. Voor dit project is door Becky Higgins zelfs een hele kit samengesteld die je kunt kopen, zodat je zelfs niet meer hoeft na te denken over papier en journaling cards die je wilt gebruiken. Ik heb besloten geen kit aan te schaffen, voornamelijk omdat ik nog heel veel papier thuis heb maar ook omdat de journaling cards bij die kit niet meer door de printer kunnen. Ik vind het wel belangrijk om mijn journaling te kunnen printen. Ik ben geen fan van mijn eigen handschrift en dat zou één van de dingen kunnen zijn die mij in de loop van het jaar gaan demotiveren. Bovendien heb ik op mijn computer nog zat leuke digitale journaling cards en overlays van Ali Edwards en dan worden die ook eens gebruikt :-).
 2. Ik heb besloten dat ik wil proberen om iedere week één pagina te maken (en niet een spread zoals de meeste deelnemers van PL).
 3. Ik vind de pageprotectors die in de kit zitten erg leuk, maar om die nou helemaal uit Amerika te laten komen, kost weer heel veel geld en dus heb ik mijn eigen American Craft pageprotectors een beetje aangepast met de naaimachine zodat ik in elk geval dezelfde vakjes-indeling krijg. Nu ik twee weken bezig ben en alle foto's erin heb zitten, valt het niet eens op dat de vakjes met de naaimachine zijn gestikt.
 4. Iedere week één pagina betekent (gelukkig) dat het niet nodig is om iedere dag een foto te maken. Met drie of vier foto's per week kan ik één pagina vullen en die drie tot vier foto's blijkt (nu ik inmiddels met week drie aan de slag ben) geen groot probleem te zijn. Zelfs als ik door de week maar 1 foto maak, lukt het me nog wel om die achterstand in het weekend in te halen.
 5. De journaling per week zal voor een deel gaan over wat ik op sommige dagen heb meegemaakt, maar er zal ook journaling inzitten van herinneringen (in week 1 bijvoorbeeld heb ik ons avondritueel met de jongens beschreven, omdat ik weet dat dat ritueel er over een aantal jaar heel anders uit zal zien)
En zo ben ik gestart met week 1 en week 2. Er zitten een aantal standaard elementen in (om het project eenvoudig een haalbaar te maken) zoals de weekkaart in het linkerbovenvakje van iedere pagina. Daarnaast gebruik ik voor de journaling van de dagen die ik wil vastleggen de 365 overlays (klik hier) van Ali Edwards, de journaling voor de herinneringen print ik voornamelijk in remember outline overlay WordArt (klik hier) van Ali Edwards.
en zo hoop ik het jaar vol te houden zonder het gevoel te krijgen dat het een verplichting is.

Liefs Nicole

13 opmerkingen:

 1. Fantastisch !! Zo leuk !
  Ennuh je had dit even eerder moeten bloggen haha, ik vind het ook super en het is nu al week 3, grapjas :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk project Nicole. Ik ga dit jaar eerst maar eens een jaarboek bijhouden met een maandelijkse frequentie. Volgens jaar is dit misschien ook wel leuk. Heel veel succes en ik blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat geweldig zo!
  Ik vind het altijd heel knap dit soort projecten. (En leuk ook idd om later terug te zien / lezen) Maar ik zie mezelf dit geen jaar volhouden, althans nu niet, wie weet in de toekomst. Jij veel ducces met je Project Life.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel knap van je, maar volgens mij ben jij er echt de persoon voor. Als jij je iets voorneemt blijf je het trouw volgen volgens mij. Ik ben wel heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super!! Misschien doe ik het volgend jaar wel, ben er nu te druk voor met de studie, maar leuk is het zeer zeker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit ziet er gaaf uit zeg! Mooi project, je hebt er goed over nagedacht, volgens mij moet dit wel lukken zo! Succes, ik blijf je volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er natuurlijk weer ontzettend mooi uit!
  Erg grappig, trouwens, want ik ben ongeveer aan hetzelfde begonnen, maar dan in mijn agenda. Dat wordt mijn mooie herinneringen dagboek van 2011!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit wordt echt een SUPER herinnering voor later!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. supergaaf!! mooi lettertype heb je gebruikt voor january, welke is dat??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig!!!!
  Zoals altijd weer mijn petje af voor jou Nicole, je bijt je er in en zet door!
  Wat een lekkere toetjes hebben jouw mannetjes toch!

  Volgens mij echte boefjes he???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wouw Nicole,
  wat ziet dat er leuk uit en wat een goede oplossing. Het was inderdaad te duur om het pakket naar NL te sturen. Maar dit is een heel goed alternatief. Vooral met de digitale kits. Ik ga maar eens proberen om aan de slag te gaan. Bedankt voor je goede ideeen en succes met de verdere weken.

  gr
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Nicole,

  Ik ben dus ook helemaal enthousiast. Maar jouw journalings maak je die dan op de computer en print ze eind van de week uit?
  gr, claudiia

  BeantwoordenVerwijderen