zondag 24 januari 2010

I just love Tilda

Het is alweer even geleden dat ik geblogged heb en dat komt voornamelijk omdat ik niet zoveel gescrapt heb deze week. Ik zit een beetje met een scrappersblock en ik weet heel goed hoe ik daaraan ben gekomen.......
Ik be
n vorige week begonnen aan een Card Organiser en die wil maar niet vlotten; ik vind het papier dat ik heb gebruikt eigenlijk niet leuk, ik weet eigenlijk ook niet eens waarom ik aan een card organiser begonnen ben, want als er iemand "terrible" is in het versturen van verjaardagskaarten dan ben ik het wel (lees: ik vergeet het meestal) en daar komt nog bij, dat ik niet graag kaarten maak, omdat ik mijn eigengemaakte kaarten gewoon altijd nét niet leuk genoeg vind. Een voorbeeldje is deze kaart, gemaakt voor Guido zijn eerste verjaardag volgende week. Ik kan het niet uitleggen maar de kaart is het toch nét niet. Ik zal hem wel versturen, hij is te mooi voor de prullenbak, maar toch........

Dus....... die card-organiser zit me in de weg (gooi hem dan gewoon weg hoor ik jullie al denken, nou dat zal zijn lot ook wel worden). Ik heb er de hele week naar zitten staren en sommige avonden ben ik er een klein beetje mee verder gegaan. Hij is nu bijna af. Ik denk dat het meer moeite kost om hem weg te gooien dan om hem af te maken, dus misschien blog ik binnenkort wel foto's van een complete card-organiser
en koop ik gewoon een hele voorraad kant en klare verjaardagskaarten. Wie weet...............

Vrijdagavond wilde ik eens even met wat anders aan de slag dan met die rottige card-organiser :-)

De afgelopen tijd ben ik net zo slecht in afspraken onthouden als ik mijn hele leven al ben in verjaardagskaarten versturen en dus vond ik het tijd voor een agenda. Ik heb daarom afgelo
pen vrijdag een inhoud gekocht voor een succes-agenda (mini-editie) en wilde daar zelf een kaft voor scrappen en met boekbindringen inbinden. Op die manier kan ik jaren met de kaft doen en kan ik af en toe iets aan de agenda toevoegen (met name recente foto's van de jongen natuurlijk). Tja en wat voor papier heb ik daar natuurlijk voor gebruikt??????

Jawel..... het Tilda papier (die van mijn BOM en die van het mini-boekje van Julia).
Ik kan er niets aan doen, ik ben gewoon echt gek op het Tilda papier en dan met name het zwarte bloemetjespapier. In eerste instantie had ik twee stukjes chipboard op maat ge
sneden (eentje voor de voor- en eentje voor de achterkant) en dat netjes met het designpapier gekaft. Alleen na 1 dag in mijn tas, begonnen de hoekjes van het papier van de kaft al lelijk te worden en dus heb ik vandaag nieuwe kaftjes gemaakt en het papier eerst met boeklon beplakt. Nu blijft het voorlopig wel netjes!
Dit is het resultaat geworden; een lief, klein agendaatje (afmeting 7 x 10 cm.)met genoeg ruimte voor foto's. In de agenda zit al een fotopaginaatje, niet gescrapt
, maar gewoon twee foto's iets kleiner dan de afmeting van de agenda die ik vervolgens met mijn lamineerapparaat heb gesealed en op maat heb gesneden. Als je op de tweede foto goed kijkt, dan zie je de fotopagina zitten.
Ik ben er echt helemaal blij mee.


Om nog even verder van mijn scrappersblock te geraken, heb ik me afgelopen woensdag opgegeven voor een workshop "school & more" bij Paper & Pictures. Het was een geweldige workshop, ben de hele dag hard aan het werk geweest maar kreeg het gehele project toch nog niet af. Dus ben ik gisterenavond thuis nog even verder gegaan.
De basis van mijn boekje is af, maar het boekje komt in een "schoolbord"; gemaakt van chipboard, bewerkt met echte schoolbordverf en dat is nog niet helemaal af. Ik moet nog even zwarte tape bij de HEMA gaan halen om het helemaal mooi te maken en in elkaar te zetten.

Ik kan wel vast een sneakje van het schoolbord laten zien, maar moet er dus wel bijzeggen dat dit een foto van het originele exemplaar is, gemaakt door Antoinette Dekker (die ook de workshop gaf).
De tweede foto is een foto van mijn eigen boekje. Meestal denk ik tijdens een workshop "dat moet ik thuis nog maar eens wat netter overnieuw maken", maar dat is bij dit boekje absoluut niet het geval. Ik heb heel netjes gewerkt en ik ben heel tevreden over het resultaat. Ik moet nu nog even bedenken welke foto's ik er in wil scrappen. Ik had me bedacht dat ik er een boekje met foto's over mijn HEAO-tijd van wilde maken. Enige tijd geleden kwam Cas ineens aanzetten met die foto's (hij had ze ergens uit een laatje gehaald) en omdat ik niet wilde dat Cas die foto's zou kreuken of verscheuren, heb ik ze toen opgeborgen...... te goed opgeborgen. Ik kan ze even nergens meer vinden.
Als ik de komende week dus ook niet zoveel blog, dan komt dat niet door mijn scrappersblock (die ben ik dankzij de workshop van Antoinette inmiddels wel kwijt) maar dan ben ik op zoek naar de foto's van mijn HEAO-tijd.

Liefs Nicole

9 opmerkingen:

 1. Wat een super gaaf agenda'tje is dat geworden zeg :) echt iets voor jou! Enn met die scrappersblock komt het vast wel goed, voor je het weet stroomt het werk weer uit je vingers!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke agenda is dat geworden, toppie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk allemaal ! En ik vind dat kaartje ook wel oké hoor, wat is er mis mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love tilda To, hihi..

  Ben onder tussen ook aan een BOM begonnen, toch wel leuk om te doen..

  En je agenda, GAAHAAF !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben het helemaal met je eens het Tilda papier is schattig!
  Heel erg leuk geworden, vind het kaartje ook zo leuk niks mis mee hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterende agenda zo, en prachtig papier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je gek bent op dat Tilda-papier... het ziet er super uit. Mooie agenda! En dat kaartje vind ik er eigenlijk ook prima uitzien... (maar ja, ik weet uit ervaring dat je zelf altijd de grootste criticus bent van je eigen werk...). Je workshopboekje ziet er veelbelovend uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 't ziet er weer leuk uit!
  Grappig idee om een omslag voor een bestaande agenda-inhoud te maken. Met dat soort scrapsels ben ik nooit bezig, maar het ziet er wel erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen