dinsdag 12 januari 2010

2 voor Olivier.....

Vandaag ben ik onverwachts thuis. Olivier heeft gisteren zijn 2e prikjes gekregen en is daarvan wat van slag (hij heeft wat koorts en is de hele dag al een beetje klagerig aan het huilen). Op het KDV zijn is dan natuurlijk niet zo leuk en dus heb ik hem aan het eind van de ochtend weer mee naar huis genomen. Thuis eerst nog wat werken (lang leve internet!) en nu sinds een uurtje lekker aan het scrappen. Sinds afgelopen zondag heb ik me met onderstaande lootje bezig gehouden.

Voor Olivier ben ik natuurlijk ook per maand aan het bijhouden wat er voor bijzonders in zijn leventje gebeurt; wat hij heeft geleerd, wat hij heeft gedaan en wat voor nieuwe ervaringen hij heeft opgedaan.
Voor zijn boek heb ik twee layouts gemaakt (nou ja..... eigenlijk anderhalf). De eerste is dus de achterkant van een maandpagina en is gescrapt op een halfje (6"x12").

Het papier is van Basic Grey (dat blijft toch één van mijn favoriete merken) uit de serie Lemonade. De basis is designpapier "Poppy field". Bovenaan heb ik een strook designpapier "Sunshine" geplakt van 5 cm. breed. De journaling is geprint op een stukje "rustic cream" cardstock van Papertrey Ink. De randen daarvan zijn bewerkt met zwarte inkt. Naast de journaling zit een stempel uit de serie "Vintage labels" (klik hier). De foto is gemat op een stukje blauw designpapier " splash". De titel "beautiful & lovely" is met de cricut gesneden uit zwarte cardstock (lettertype Cooper STD Black). Rechtsonder op de pagina zit een "glazed brad" ook van Basic Grey - Lemonade.

Gisterenavond zat ik eens door alle foto's te zoeken die ik al van Olivier heb gemaakt en altijd als ik onderstaande foto zie, dan voel ik weer wat ik de eerste week zo vaak heb gevoeld; geluk, verdriet en onmacht.
Ik weet zeker dat ik de moeizame start van Olivier en alles wat er in zijn eerste week is gebeurd, in
middels een plekje heb gegeven en waarom ook niet: het gaat nu onzettend goed met hem en ik heb inmiddels echt het vertrouwen weer terug dat Olivier helemaal is hersteld en dat hij best wat kan hebben. Maar toch...... deze foto raakt me iedere keer weer! En dus vond ik het tijd om hem te scrappen. en dat heb ik gedaan!

De foto heb ik op A4 formaat uitgeprint en vervolgens op zwart cardstock gemat, waarbij aan de linkerkant een bredere rand is gelaten dan aan de rechterkant). De tekst " you teach me something new every single day" is een overlay van Ali Edwards "You sentiment quotes".
In mijn onderste papierbak (eigenlijk de papierbak met designpapier dat ik nog steeds heel mooi vind maar waarvan ik niet denk dat ik het ooit zal gebruiken) vond ik een vel designpapier van prima marketing dat qua kleur echt perfect bij de foto paste, uit de serie Iron Orchid " rue 88 collection". Aan de linkerkant heb ik (ook op rustic cream cardstock) de journaling geprint en daarnaast zit een klein strookje van de achterkant van het designpapier van prima marketing. Onder de foto zit een zwarte crystal-swirl van ZVA. Op de foto heb ik een "family die cut charm" van Teressa Collins geplakt met de tekst "together forever" en daaronder zit een bedeltje in de vorm van een kroontje.

Inmiddels is het klagerige gehuil van Olivier opgehouden en ik vermoed dat hij nu echt lekker in slaap is gevallen (dat mag ook wel want hij heeft voor het laatst geslapen vanmorgen tot half acht). Ik ga eens even om het hoekje van zijn slaapkamerdeur kijken.

Liefs Nicole


15 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige lootjes heb je gemaakt. Gelukkig dat het nu beter met Olivier gaat, maar ik kan me je gevoelens voorstellen.
  Ook leuk dat je zo een uitgebreid verslag doet hoe je de lootjes maakt. lekker om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie layouts weer Nicole! Die halfjes zijn inderdaad erg leuk... moet ik me ook maar weer eens aan wagen. ;)

  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Nicole wat een prachtige lootjes.

  groetjes Ilonka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi Lay-outs zeg...!

  *Kus Patries*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn weer super.. En hopelijk heeft Oliver verder niet al te veel last van zijn prik..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig Nicole!!!
  Wat een mooie foto's!

  Hoop dat Oliver morgen weer wat beter is zo zielig he die rot prikken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie l.o. en beterschap met Oliver

  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig nicole!!! het is ook een mooie foto hoor snap dat hij je raakt! Lemonade is ook 1 van mijn favoriete lijnen!!
  Hopelijk gaat het vandaag weer goed met je kleine mannetje!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beterschap met de kleine!
  Wel een prachtlo!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie layouts heb je gemaakt. Het zijn ook hele mooie foto's van je mannetje.

  Groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi, mooi mooi Nicole, en wat prachtig die grote foto. Ik vind het zo knap dat je naast je werk gezin en huishouden ook nog de tijd en zin vind om dit allemaal bij te houden voor je kinderen. Dat zullen ze later heel erg leuk vinden denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen