vrijdag 8 januari 2010

Book of me (in ABC) - A

Vanavond ben ik weer lekker verder gegaan met mijn Book of Me (BOM). Eigenlijk lag de pagina al een tijdje klaar, maar zat ik even vast met de journaling......
Vanavond maar eens de schouders eronder gezet en de pagina voor de letter Aa is klaar.
Het plan is om alle pagina's van mijn BOM in dezelfde stijl te scrappen. Ik maak eigenlijk nooit pagina's met veel embellishments, bloemen of andere dingen, maar voor de BOM heb ik ervoor gekozen het helemaal rustig te houden. Het gaat in dit boek tenslotte om de foto's en nog meer om de journaling.
Voor de letter Aa heb ik uiteraard gekozen om een pagina over Arjan te maken, hij is tenslotte één van de meest belangrijke personen in mijn leven en de vader van onze kinderen.
De journaling (ik hoor jullie al denken: "journaling?????
Waardan?????") zit "verborgen" achter de foto. De foto
is aan drie kanten vastgeplakt aan de pagina en aan de bovenkant open gelaten zodat een soort envelop ontstaat en daar zit een kaart in met een tab. De tab zie je nog boven de foto uitsteken en daar heb ik een tekstreepje met "Arjan" op geplakt.
De basis is een pagina van zwart cardstock (afmeting 20x20cm.) Aan de bovenkant van de pagina is een strook designpapier geplakt uit een Tilda Paper Stack "classic", Op de rand van het cardstock en het designpapier heb ik met de naaimachine een zigzagsteek genaaid met wit garen. De tekst in de foto "I simply cannot imagine my life without you" is een overlay van Ali Edwards "You sentiment quotes" die ik in de foto verwerkt heb. Vervolgens is de foto in zwart/wit uitgeprint en op wit cardstock gemat. De kaart waar de journaling opstaat is van wit cardstock waarop op de voorkant de journaling is geprint. De journaling is een (persoonlijke) brief van mij aan Arjan en wil ik niet met jullie delen. Op de achterkant van deze kaart is eveneens designpapier uit de Tilda Paperstack geplakt. Bovenaan de pagina op het designpapier is een vierkantje van wit cardstock geplakt waar ik de betreffende letter van het alfabet op heb geprint (de letter Aa in dit geval). De randen van dit vierkantje zijn bewerkt met zwarte inkt.
Tot zover weer mijn creatieve uitspatting van vandaag.

Ik heb de afgelopen week weer voor het eerst gewerkt en ik heb ontzettend genoten, maar ben nu wel moe (het is onvoorstelbaar: vijf maanden vrij geweest en nu alweer moe van één weekje werken!). Ik ga dus nu lekker mijn bedje opzoeken en hoop dit weekend nog wat te kunnen scrappen. We hebben in elk geval een rustig weekend in het vooruitzicht zonder afspraken of verplichtingen. Olivier is namelijk deze week ook voor het eerst naar het kinderdagverblijf geweest en heeft een heel vermoeiende week gehad. Er valt natuurlijk zoveel te zien op het kinderdagverblijf dat hij zijn dagen niet wilde verspillen met slapen. Het voordeel hiervan is dat hij vanaf 7 uur 's avonds de hele nacht doorslaapt (hij vergeet helemaal om om half elf wakker te worden voor zijn laatste fles die hij tot vorige week echt iedere avond persé MOEST hebben). Maar een rustig weekend is dus wel datgene wat hij nu vooral nodig heeft (en zijn mamma ook haha).
Wie weet kom ik er dus nog aan toe om wat te scrappen. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik wil eigenlijk het jaarboek van Cas gaan veranderen. Ik ben helemaal niet tevreden over de pagina's die ik tot nu toe heb gemaakt (ik vind de pagina's qua stijl té veel van elkaar verschillen en wil toch graag één geheel maken van zijn jaarboek). Wie weet ga ik me daar dit weekend wel op storten.

Voor nu; slaap lekker!
Liefs Nicole

11 opmerkingen:

 1. De strakke simpele uitvoering vind ik in dit geval echt helemaal super! Knap werk om met zo weinig zo'n resultaat te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dez lo trekt echt aandacht, prachtig werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vind hem erg mooi geworden.

  groetjes Heidie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een schitterende pagina meid en die titel ga ik zeker opschrijven! mooi lettertype ook die Aa ;-)
  Tilda is ook super papier he? Toch heb je er een hele mannelijke mooie pagina mee gemaakt!!

  Oh ja ik geloof gelijk dat je gesloopt bent na 5 maanden vrij. Ben je meteen weer de volle mep gaan werken of rustig aan opbouwen? Hoeveel dagen werk je nu?
  Heel fijn weekend
  oh ps de poesjes zijn super liefffff!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow heel erg mooi meis..!
  Ben nu al benieuwd naar he B :P

  *Kus Patries*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige stijl van scrappen heb je toch!
  Weet nu al dat ik dit een heel mooi boek ga vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi, prachtig die tekst over de foto, mooi geheel !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het super, het idee om achter een foto een journaling toe doen is ook heel gaaf! Ik heb wel in een album designpapier aan 3 zijden geplakt en daar zit een Tag verborgen met ook journaling, valt ook niet op. Succes en we volgen je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige layout... mooie stijl heb je!

  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg mooi en prachtige tekst wel. Een hele aparte lo maar wel eentje die stijlvol is.

  groetjes Ilonka

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag eigenlijk nu je BOM 1 pas op D&D.
  Heel mooi, ik houd van dat strakke.
  Dat is voor mij nog altijd de basis.

  BeantwoordenVerwijderen