donderdag 28 januari 2010

Breien.

Alsof ik niet al genoeg te doen heb met al het scrappen....... Vandaag heeft een collega me enthousiast gekregen voor breien. Op het kinderdagverblijf waar ik werk, hebben de pedagogisch medewerkers vorig jaar een brei-workshop op de BSO gegeven. Als gevolg daarvan zijn er niet alleen kinderen enthousiast aan het breien gegaan, maar ook enkele pedagogisch medewerksters zelf zijn enthousiast aan het breien geslagen. Vorige week kreeg ik van Marianne al een mailtje met foto's van wat ze allemaal al had gemaakt en vandaag had Henriëtte het konijn meegenomen dat ze aan het maken is. Breien heb ik vroeger (echt lang, lang geleden) ook gedaan. Ik weet nog dat ik een keer een blauw/wit gestreepte trui heb gemaakt en ook een roze vest met vleermuismouwen.
Op een gegeven moment werd ik te kritisch op mijn eigen werk en vond toen ineens dat zelfgemaakte dingen het niet meer waren. Ik was van mening dat iedereen het wel kon zien als ik iets zelfgemaakt had en dat wilde ik niet. Dat was dus het einde van mijn brei-periode.Maar nu ik het koni
jn van Henriëtte heb gezien, gaat het toch weer kriebelen en dus ben ik ook op zoek gegaan naar een leuk breipatroon. Op een knuffelkonijn voor de jongens hoef ik tenslotte niet zo kritisch te zijn. Ze hoeven het niet aan te trekken, het hoeft alleen maar lekker te knuffelen.


Vanavond
heb ik spullen besteld om dit konijn te maken. Ik heb besloten mezelf enige creatieve vrijheid toe te staan en ga dus het konijn met een blauw broekje maken, maar verder zal ik het patroon netjes blijven volgen. Nu heb ik 's avonds ook wat te doen als ik toch nog eens TV wil kijken :-)

Liefs Nicole

4 opmerkingen:

 1. ooohw wat een gaaf konijn!!! Ik kan helaas niet breien...kan ik er niet eentje bij je bestellen? hahaha

  Liefs! X Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh wat leuk!! idd heerlijk om voor de tv te doen! ik heb t ook een poosje gedaaan, maar snap niets van die patronen, dus kwam niet verder dan een sjaal, whahaaha. haken heb ik ook gedaan, is ook leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat enorm lief, en knap dat je dit kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. superleuk zijn die konijnen zeg !!!

  BeantwoordenVerwijderen