vrijdag 22 april 2011

Volendam

We kunnen nog maar heel even genieten van de tijd dat Cas thuis is. Na de zomervakantie gaat Cas naar school en natuurlijk is hij het eerste jaar nog niet leerplichtig en kunnen we hem nog zo vaak thuishouden als we willen, maar dat ben ik niet van plan. Cas zal er toch aan moeten wennen dat hij naar school moet en de regelmaat van dagelijks naar school zal hem goed doen.
Daarom zijn we vandaag een dagje met Cas op stap geweest, naar Volendam.
Volendam stond al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje van plaatsen die ik graag wil zien. Het was vandaag natuurlijk stralend mooi weer, we hebben in Volendam heerlijk genoten van het IJsselmeer, van de haven, van een terrasje, van de winkeltjes en van het verkleden in klederdracht, want een bezoekje aan Volendam is niet compleet als je niet een foto van jezelf in klederdracht hebt!
Cas vond die klederdracht (en vooral de klompen) wel heel erg grappig. Toen hij zijn pakje aan had, zei ik tegen hem: "je ziet er nu echt uit als een boef", waarop Cas een beetje begon te giechelen en tegen mij en Arjan zei " jij bent mamma-boef en jij bent pappa-boef en ik ben Cas-boef". Hij werd er helemaal druk van en ik was bang dat het moeilijk zou worden om hem stil voor de fotocamera te krijgen, maar dat viel mee. Cas deed heel erg zijn best om te lachen, zijn hoofd recht te houden (en dat is niet zo goed gelukt) en om lachend op de foto's te komen.
Het kostte nog wel wat moeite om Cas naast het bronzen beeld van "'t Ootje" te krijgen. Toen Cas dat beeld zag was zijn eerste reactie "mamma dat is een enge nep-heks". Pas nadat hij had gezien dat er heel veel mensen met het bronzen beeld op de foto gingen, vond Cas het goed om er ook even naast te staan.

Hier een kleine collage van de foto's die we vandaag hebben gemaakt:
Liefs Nicole

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kereltje is het toch, de foto's spreken voor zich en je hebt groot gelijk om met Cas er nog even van te genieten, ze zijn zo snel groot! Knap koppie heeft ie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bambi in klederdracht! Geweldig!

  Prachtig die foto's!! Stoere jongen dat hij naast die 'heks' durft te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig hoor zo'n dagje op stap met Cas.. Leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig. En wat hebben jullie genoten, dat is op de foto's te zien. Wat een leuk scrapvoer weer. Heerlijk nog zo'n dagje genieten van je mannetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een heerlijk manneke !!!!
  je kunt aan de foto's zien dat jullie een super gezellige dag hebben gehad !
  geniet nog even om er af en toe een dagje tussenuit te gaan, dat wordt straks wel minder !

  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat geweldig ! Leuk om een dag met Cas op stap te gaan en je hebt weer gave foto's om iets mee te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen