zondag 14 maart 2010

een paar kaartjes

De afgelopen weken is het erg druk geweest; thuis omdat Olivier al een tijdje aan het kwakkelen is met zijn gezondheid (er komen twee ondertandjes door en daar heeft hij best last van) en op werk omdat het nu gewoon een heel drukke tijd is.
Nog een maandje en dan gaan we met het kinderdagverblijf verhuizen en dat moet natuurlijk wel allemaal voorbereidt worden. Da's best druk, maar dat geeft niets want het is (en wordt straks nog meer) wel allemaal heel erg leuk.
Maar bloggen schiet er daardoor af en toe even bij in en natuurlijk maak ik ook niet zo heel erg veel de laatste tijd.
Toch heb ik de afgelopen twee weken een paar kaartjes gemaakt.


Eentje voor de buren, op 3 maart is hun tweede zoontje Mees geboren.
Het kaartje is gemaakt van Bazzill Kraft Cardstock. Ik heb de vorm van het kaartje uitgeponst met een Nestabilities "Labels One", vervolgens heb ik langs de randen gestempeld met distress ink "Vintage Photo" met een stempel van Papertrey Ink " Vintage Labels". Deze past qua vorm precies in de vorm van de nestabilitie.
Het bovenste gedeelte van de kaart heb ik geëmbossed met een embossing mal van Cuttlebug "Tiny Bubbles". Op het onderste gedeelte van de kaart heb ik een tekststempel van Papertrey Ink gebruikt met de tekst "Congrats on your new little bundle" uit de serie "Signature Greeting".
Het designpapier is van Jillibean Soup uit de serie "Soup Staples- Light Blue". Daaroverheen heb ik een geruit lintje gestrikt, met een doorzichtig knoopje op de strik. Het knoopje is vastgemaakt met touw waarin ook nog een bedeltje (in de vorm van twee voetjes) is vastgeknoopt. Als laatste heb ik er (een deel van een) ZVA-pearl swirl opgeplakt.


Verder heb ik nog een verjaardagskaartje gemaakt voor een meisje bij Cas uit de groep, die 4 is geworden en dus naar school gaat.
De gehel kaart is gemaakt van producten die ik bij Papertrey Ink heb besteld en die laatst zijn binnengekomen. Ik heb zoveel leuke kleurtjes cardstock, lint, stempelinkt en stempels gekocht en zo weinig tijd om er wat mee te doen!
Maargoed..... de basis van dit kaartje is cardstock in de kleur Raspberry Fizz. De stempel die ik voor dit kaartje heb gebruikt is uit de serie "say it with style". Ik heb de stempel op een stukje wit cardstock gestempeld in de kleuren Raspberry Fizz en Pure Poppy. Het witte kaartje heb ik vervolgens op carsstock in de kleur Pure Poppy gemat. Voordat ik dat op de basiskaart heb geplakt, heb ik eerst een strik om de gestempelde witte kaart gestrikt. Het lint is "grosgrain ribbon" in de kleur Raspberry Fizz. Als laatste heb ik nog uit een stukje Pure Poppy cardstock een scalloped cirkel geponst met een nestability en uit wit cardstock een iets kleinere cirkel geponst. Deze heb ik op elkaar geplakt en er een cijfer 4 opgeplakt (dat is een Felt-thicker).
Ik vind het zo leuk dat alle producten van Papertrey Ink qua kleur helemaal bij elkaar passen. Nu heb ik nooit meer gezeur over dat het lintje qua kleur toch nét niet past bij de inkt of bij het cardstock en ik heb nog véél meer spullen uit de serie "perfect match" gekocht (ook in andere kleurtjes). Kaartjes maken wordt zo toch nog eens leuk!

Nou morgen zal ik jullie nog een paar layouts laten zien die ik ook de afgelopen week heb gemaakt, ik heb lang genoeg geblogged en ga nu even weer lekker knutselen!

8 opmerkingen:

 1. oh leuk!! vooral die eerste vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kaartjes! Misschien moet ik ook maar eens een bestelling doen bij Papertrey Ink!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super mooie kaartjes


  gr hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke kaartjes Nicole en......wat zie ik toch een beetje vintage?????
  Sterkte met je mannetje tandjes krijgen is niet leuk als het zo pijnlijk is.

  Groetjes Fia
  Dank voor de duidelijke beschrijving altijd handig!

  BeantwoordenVerwijderen