dinsdag 15 februari 2011

Project Life 2011: het album

Sinds ik ben begonnen met PL2011ligt mijn album naast mijn scrapplek. Het is een album van American Crafts met chipboard voor- en achterkaft die je zelf kunt bekleden.
Heel leuk natuurlijk om er een origineel eigen album van te maken, maar ook wel lastig omdat de afmeting van de chipboard kaften nèt iets groter is dan de afmeting van een vel designpapier. Bovendien vind ik het nooit zo mooi als je de chipboard randen van een album nog ziet (hoe mooi je dat dan ook afwerkt met verf of inkt).
En dus lag het album maar te wachten tot ik er iets mee ging doen, maar ik wist niet wat. Ik kwam maar steeds niet verder dan "bekleden met stof" of "bekleden met behang" en allebei was dat het dan toch niet. Afgelopen week bedacht ik me ineens dat ik bijna nooit in mijn favoriet kleur (roze!) scrap omdat ik vooral foto's van de jongens scrap (en dan vind ik een roze layout nou eenmaal niet zo leuk). Dit album is echter niet specifiek iets voor de jongens, maar gaat over ons allemaal. Dat kan best in roze toch??????

Ik ben gek van het papier van Tilda en dus besloot ik te gaan patchworken met papier en heb een groot vel Tilda-patchwork gemaakt om het album mee te bekleden.
Met dit als resultaat:

Een origineel album created by NicoleJ :-)
(ohja...... het idee van gestempelde cijfers en het hartje op de cijfers heb ik dan weer creatief "gejat" van Moniek)

Liefs Nicole

14 opmerkingen:

 1. Wat een superleuk idee zo! Vind je patchwork helemaal leuk. Zelf ben ik ook met dit project bezig, maar ook ik heb nog geen kaft..... Ik zit er ook nog steeds op te broeden haha.

  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtig album! heel strak en netjes 'bekleed' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel een heel lumineus idee!
  En het ziet er fantastisch uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gaaf idee!! En heerlijk om eens in je favo kleur te scrappen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat Project Life 2011 wat je aan het maken bent! Jeetje wat een uitdaging... Je eerste weken zien er mooi uit en de kaft is ook super! Leuk dat je mijn volger bent geworden. Ik ga jou ook volgen, ben benieuwd naar de rest van je PL2011...
  Groetjes van Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige kleuren! Het ziet er echt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is echt gaaf!! superleuke kleurtjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf idee zeg, om het album zo te bekleden! Erg netjes gedaan ook!
  Ik ga je idee onthouden (als je dat goed vindt tenminste), want ik heb hier ook nog een kaal album liggen
  Ik ben even benieuwd hoe je de stiksels gedaan hebt. Met de hand of de naaimachine? En hoe zorg je ervoor dat de vierkantjes op hun plek blijven tijdens het naaien?

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love your PL binder. I never thought to alter it. Your pages look different too. Is that a different design, or did you make the journaling cards yourself? I love it!

  BeantwoordenVerwijderen