donderdag 25 november 2010

december daily 2010

pffffff.........

de basis van mijn december daily is af. Alle pagina's zijn gemaakt en zijn klaar om vanaf 1 december gevuld te worden met al die leuke herinneringen aan de decembermaand van 2010.

In mijn vorige blogbericht had ik jullie al twee pagina's laten zien die in de basis af waren, maar inmiddels heb ik besloten dat mijn december daily er toch iets anders uit gaat zien.Ik had mij laten inspireren voor de layout van mijn december daily door Ali Edwards. Zij heeft pagina overlays gemaakt voor iedere rechterpagina. Die had ik in eerste instantie gebruikt met het idee dat iedere dag een spread zou worden, met daartussenin een transparante pagina. Tien ik eenmaal bezig was met mijn basis, kwam ik erachter dat ik zo'n transparante pagina door mijn spread eigenlijk wel erg storend vind. Daarom had ik die al snel achterwege gelaten.

Ik hou van rust en eenheid op mijn layouts en spreads en daarom ben ik op een gegeven moment aan het puzzelen gegaan om de overlay voor de rechterpagina te spiegelen naar een linkerpagina. Dat was nog best lastig, want door het spiegelen komt het nummer en de tekst op overlay ook gespiegeld en dat moest ik dan weer "terugdraaien".

Met het gepuzzel heb ik een beetje hulp gehad en uiteindelijk is mijn basis helemaal geworden zoals ik het wilde.

In onderstaande collage zie je de pagina's van mijn december daily (klikken op de foto en dan wordt deze groter).

Vanaf 1 december ga ik dus beginnen met het vullen van de december daily en daarvoor doe ik mee met de workshop van Moniek.

Dan zien jullie vast veel meer van mijn december daily!

Liefs Nicole

5 opmerkingen:

 1. Wow dat word vast een heel mooi album!!!
  Veel plezier met het invullen ervan!

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een mooi album! Ben
  wel benieuwd naar het eindresultaat! ;)

  groetjes Angelina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf..
  ik doe met je mee..alleen wel digitaal!!
  zie mijn blog :D

  BeantwoordenVerwijderen