zaterdag 6 november 2010

December Daily 2010

Vorig jaar heb ik voor het eerst een december daily gemaakt; een dagboek waarin je elke dag met foto's en journaling de aanloop naar kerst bijhoudt met natuurlijk als hoogtepunt de twee kerstdagen.
Vorig jaar heb ik een album gemaakt met verschillende vormen en afmetingen van pagina's en met iedere dag een andere indeling op de pagina's. Al gaandeweg kwam ik erachter dat ik dit geen prettige manier van scrappen vond. Ik hou van orde en regelmaat, ook met scrappen en in mijn albums. De wanorde van vorig jaar, heeft mij af en toe wel een beetje gedemotiveerd maar uiteindelijk heb ik vol gehouden en daar ben ik nu heel erg blij om want het is een heel waardevol album geworden. Toch wil ik dit jaar orde en regelmaat!

Voor mijn december daily laat ik me altijd graag inspireren door Ali Edwards en ik was dan ook blij dat zij dit jaar ook voor orde en regelmaat heeft gekozen (behalve de kaft van haar DD, die krijgt bij haar toch weer een andere vorm). Ik heb me dit jaar dus weer door haar laten inspireren.


Ik heb haar december daily overlays gekocht en uitgeprint op wit cardstock. Deze pagina's heb ik wel alvast een beetje gescrapt, omdat ik ze anders wel wat saai vond; ik heb in het onderste langwerpige vakje per dag een stukje designpaper geplakt en ik heb de cijfers van de dag gekleurd met derwentpotloden en reukloze terpentine. Iedere dag heeft een voorblad, een transparante pagina (al dan niet bedrukt) en daarop heb ik op één of andere manier het cijfer van de dag verwerkt.

Moniek heeft mij verteld dat zij dit jaar weer een workshop voor een DD gaat geven en ik ben van plan daaraan mee te gaan doen. Mijn december daily zal dan weliswaar mijn eigen layout krijgen, maar ik weet zeker dat de onderwerpen die Moniek in de DD aan bod laat komen, heel erg leuk en een waardevolle herinnering voor later zullen zijn. Dus met veel ongeduld wacht ik af tot het 1 december is en ik mijn DD kan gaan vullen, maar eerst ga ik deze maand de rest van de pagina's nog afmaken en de kaft van mijn DD ontwerpen.

Liefs Nicole

7 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer goed bezig zeg! Met deze voorbereidingen heb je vast 31/12/2010 je DD af! ;-) Ziet er alvast mooi uit. Gebruik je niet die ronde getalletjes waar je op het SA-forum naar had gevraagd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Nicole, da's weer een goed intiatief! Ben benieuwd wat voor moois je er weer van gaat maken. Vind het knap hoor als je zo gedisciplineerd daar mee aan de slag kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het lijkt mij ook heel leuk zoiets eens te maken..Ik zou alleen niet weten wat ik er allemaal in moet zetten..Ben heel be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ho even te snel weggedrukt..maar ben dus heel benieuwd naar je album

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Nicole, wat ben je toch georganiseerd. Wilde dat ik er wat van had, kwam er misschien ook eens wat uit mijn handen. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er weer toppie uit en ik denk ook inderdaad dat je die straks wel op tijd af hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee Nicole !!! Voor een dergelijk project zou ik inderdaad ook voor een strakke indeling gaan. Dan maak je het jezelf niet te moeilijk en weet je ook zeker dat je het project afmaakt. Ik houd deze in mijn achterhoofd voor volgend jaar.
  Groetjes Berdien

  BeantwoordenVerwijderen